Over de basis cursus

Na het afronden van de puppy cursus is er de mogelijkheid om verder te trainen. De basis cursus sluit perfect aan op de puppy cursus. Alle oefeningen worden in de basis cursus verder uitgebreid en moeilijker gemaakt door middel van extra afleiding daarnaast komen er ook een aantal leuke nieuwe oefeningen bij. Tijdens de cursus word er aandacht besteed aan de pubertijd en gehoorzaamheid met afleiding. Afleiding is een belangrijke factor tijdens de trainingen daarom bestaan de groepen in deze cursus uit 6 tot 8 cursisten.

Als je met je hond ergens anders een puppy cursus hebt gevolgd en je wil bij ons verder trainen neem dan even contact op. We bespreken dan welke cursus de beste keus is.

Inhoud van de basis cursus

Trainingsmethode: Op de hondenschool werken wij uitsluitend met een positieve trainingsmethode. Deze methode is gericht op gewenst gedrag belonen en ongewenst gedrag (waar kan) negeren. Je leert bij ons hoe je ongewenst gedrag kan omvormen tot gewenst gedrag en hoe je beloningsgericht kan trainen zodat jouw hond opgroeit tot een gehoorzame, sociale en stabiele trouwe viervoeter.

Theorie: Deze cursus is vooral praktijk gericht. Tijdens de lessen besteden we wel aandacht aan (puber) gedrag en is er tijd voor vragen en advies.

Praktijk: De praktijk oefeningen die aan bod komen zijn: weglopen bij zit, weglopen bij af, wacht vanuit lopen, aandacht, wandelen zonder trekken, spelen (vast/los/laag), hier, toverwoord, aan de voet, los volgen, sta, plat, plaats. Deze oefeningen maken we moeilijker door extra afleiding en combinaties.

Opbouw van de cursus: De eerste lessen besteden we aan uitbreiding van de oefeningen uit de puppy cursus, toevoegen van nieuwe oefeningen en afbouwen van beloningen. Vervolgens gaan we werken aan gehoorzaamheid met afleiding en oefeningen combineren. De cursus word afgesloten met een examen en diploma.

Locatie: De lessen worden gegeven op onze locatie aan de Van Utrechtweg 95 in Krimpen aan den IJssel (Stormpolder). Onze locatie bestaat uit een omheind buiten terrein, een binnen training ruimte voor bij slecht weer, een toilet, koffie en thee ruimte en voldoende gratis parkeer gelegenheid.

Praktische informatie

  • Lessen op dinsdag zijn: Tussen 17.00 uur en 21.00 uur.
  • Lessen op zaterdag zijn: Tussen 12.00 uur en 18.00 uur.
  • 6 tot 8 cursisten per groep.
  • De cursus bestaat uit 10 lessen.
  • Prijs: 175,-
  • Inschrijven kan via onderstaand formulier. Na inschrijving nemen we contact met je op om je inschrijving te bevestigen en ontvang je een betaalverzoek via Tikkie.
  • Tijdens de cursus heb je nodig: Beloningsbrokjes en een speeltje.

Inschrijfformulier