Over de beginners cursus

Door de corona crisis is het lange tijd niet mogelijk geweest om puppy cursus te volgen bij een hondenschool. Dit terwijl het aantal nieuwe puppy eigenaren nog nooit zo groot was. Veel baasjes zijn zelf aan de slag gegaan of zijn als alternatief privé training gaan volgen. Al deze puppy’s en baasjes die tussen wal en schip zijn gevallen hebben hierdoor veel waardevolle trainingsinformatie en socialisatie gemist. In veel gevallen is er sprake van ongewenst gedrag of niet alleen thuis kunnen zijn. Speciaal voor deze baasjes en puppy’s hebben we de puppy beginners cursus. Deze cursus word grotendeels op maat gegeven waarbij we kijken naar de behoefte van de cursisten binnen de groep. Om iedereen hierin voldoende te kunnen begeleiden bestaan de groepen voor deze cursus uit maximaal 4 cursisten.

Inhoud van de beginners cursus

Trainingsmethode: Op de hondenschool werken wij uitsluitend met een positieve trainingsmethode. Deze methode is gericht op gewenst gedrag belonen en ongewenst gedrag (waar kan) negeren. Je leert bij ons hoe je ongewenst gedrag kan omvormen tot gewenst gedrag en hoe je beloningsgericht kan trainen zodat jouw hond opgroeit tot een gehoorzame, sociale en stabiele trouwe viervoeter.

Theorie: De theorie in deze cursus word afgestemd op de behoefte van de cursisten in de groep. In de 1e les word besproken welke uitdagingen en eventuele problemen er zijn in zowel gedrag als in de oefeningen. Aan de hand daarvan worden de overige lessen ingedeeld.

Praktijk: De praktijk oefeningen in deze cursus staan gelijk aan die van de gewone puppy cursus: Zit, af, aandacht, wacht, wandelen zonder trekken, spelen (vast/los/laag), toverwoord, leave it, conditionering, hier komen. Bij elke oefening word eerst gekeken hoe ver de hond is zodat we vanaf dat punt verder kunnen trainen. Deze cursus bestaat dus echt uit maatwerk.

Opbouw van de cursus: De cursus bestaat uit 10 lessen. De lessen zijn 1 keer per week. De eerste les gebruiken we om het niveau vast te stellen en waar de trainingsbehoefte ligt. De overige lessen worden hiernaar ingedeeld. De cursus word afgesloten met een examen en diploma.

Locatie: De lessen worden gegeven op onze locatie aan de Van Utrechtweg 95 in Krimpen aan den IJssel (Stormpolder). Onze locatie bestaat uit een omheind buiten terrein, een binnen trainingsruimte (voor bij slecht weer), een toilet, koffie en thee ruimte en voldoende gratis parkeer gelegenheid.

Praktische informatie

  • Lessen op dinsdag zijn: Tussen 17.00 uur en 21.00 uur
  • Lessen op zaterdag zijn: Tussen 12.00 uur en 18.00 uur
  • 4 cursisten per groep.
  • De cursus bestaat uit 10 lessen en een welkomstpakket.
  • Prijs: 175,-
  • Inschrijven kan via onderstaand formulier. Na inschrijving nemen we contact met je op om je inschrijving te bevestigen en ontvang je een betaalverzoek via Tikkie.
  • Tijdens de cursus heb je nodig: Beloningsbrokjes en een speeltje.

Inschrijfformulier

Staat jouw cursusdatum er niet bij? vul hier dan de gewenste startdatum in.