Dog Border Collie Nature Animals - loicp90 / Pixabay

Over de puppy cursus

Wanneer je een pup in huis hebt of krijgt dan is het belangrijk om voldoende aandacht te geven aan een goede opvoeding en socialisatie. Een pup brengt heel veel gezelligheid en liefde met zich mee maar deze kleine schattige viervoeters weten nog niets van wat er van ze wordt verwacht. Spelen doen ze al bijtend en bij het ontdekken de wereld zijn het ook weer de tandjes die ze daarvoor gebruiken. Ze weten nog niet waar ze de behoefte moeten doen, zijn onder de indruk van alles wat ze zien en snappen nog niets van alleen thuis zijn. Al deze onderwerpen en meer komen aan bod in de puppy cursus.

Is je pup al wat ouder en heb je door de corona geen cursus kunnen volgen. Klik dan hier voor de beginners cursus.

Inhoud van de puppy cursus

Trainingsmethode: Op de hondenschool werken wij uitsluitend met een positieve trainingsmethode. Deze methode is gericht op gewenst gedrag belonen en ongewenst gedrag (waar kan) negeren. Je leert bij ons hoe je ongewenst gedrag kan omvormen tot gewenst gedrag en hoe je beloningsgericht kan trainen zodat jouw hond opgroeit tot een gehoorzame, sociale en stabiele trouwe viervoeter.

Theorie: De puppy cursus bestaat voor een deel uit theorie. De onderwerpen die we tijdens de theorie behandelen zijn: Bijtgedrag, socialisatie, overprikkeling, conditionering, uitleg trainingsmethode, bench training, alleen thuis zijn en zindelijkheid. Naast deze onderwerpen is er tijd voor specifieke vragen en uitdagingen waar je als baasje tegenaan loopt.

Praktijk: De rest van de cursus bestaat uit praktijk oefeningen. De oefeningen die aan bod komen zijn: Zit, af, aandacht, wacht, wandelen zonder trekken, spelen (vast/los/laag), toverwoord, leave it, hier komen en socialisatie.

Opbouw van de cursus: De puppy cursus bestaat uit 10 lessen. De lessen zijn 1 keer per week. De 1e les bestaat voornamelijk uit theorie en in de overige lessen richten we ons zoveel mogelijk op de praktijk. Tijdens de lessen is er tijd voor vragen, advies en socialisatie van de pups. De cursus word afgesloten met een examen en diploma.

Locatie: De lessen worden gegeven op onze locatie aan de Van Utrechtweg 95 in Krimpen aan den IJssel (Stormpolder). Onze locatie bestaat uit een omheind buiten terrein, een binnen trainingsruimte (voor bij slecht weer), een toilet, koffie en thee ruimte en voldoende gratis parkeer gelegenheid.

Praktische informatie

 • Lessen op maandag avond: Tussen 18.00 uur en 22.00 uur.
 • Lessen op dinsdag avond: Tussen 18.00 uur en 22.00 uur.
 • Lessen op donderdag avond: Tussen 18.00 uur en 22.00 uur.
 • Lessen op zaterdag: 9.00 uur en 17.00 uur.
 • 4 tot 6 cursisten per groep.
 • De cursus bestaat uit 10 lessen en een welkomstpakket.
 • Prijs: 175,-
 • Inschrijven kan via onderstaand formulier. Na inschrijving nemen we contact met je op om je inschrijving te bevestigen en ontvang je een betaalverzoek via Tikkie.
 • Tijdens de cursus heb je nodig: Beloningsbrokjes, een speeltje, een kleedje of handdoek.
 • Puppy’s mogen al vanaf de leeftijd van 8 weken naar school.
Staat jouw cursus datum er niet bij, vul hier dan in vanaf welke datum je wil starten met de cursus.