Over de puppy cursus

Wanneer je een pup in huis hebt of krijgt dan is het belangrijk om voldoende aandacht te geven aan een goede opvoeding en socialisatie. Een pup brengt heel veel gezelligheid en liefde met zich mee maar deze kleine schattige viervoeters weten nog niets van wat er van ze wordt verwacht. Spelen doen ze al bijtend en bij het ontdekken de wereld zijn het ook weer de tandjes die ze daarvoor gebruiken. Ze weten nog niet waar ze de behoefte moeten doen, zijn onder de indruk van alles wat ze zien en snappen nog niets van alleen thuis zijn. Al deze onderwerpen en meer komen aan bod in de puppy cursus.

Is je pup al wat ouder en heb je door de corona geen cursus kunnen volgen. Klik dan hier voor de beginners cursus.

Inhoud van de puppy cursus

Trainingsmethode: Op de hondenschool werken wij uitsluitend met een positieve trainingsmethode. Deze methode is gericht op gewenst gedrag belonen en ongewenst gedrag (waar kan) negeren. Je leert bij ons hoe je ongewenst gedrag kan omvormen tot gewenst gedrag en hoe je beloningsgericht kan trainen zodat jouw hond opgroeit tot een gehoorzame, sociale en stabiele trouwe viervoeter.

Theorie: De puppy cursus bestaat voor een deel uit theorie. De onderwerpen die we tijdens de theorie behandelen zijn: Bijtgedrag, socialisatie, overprikkeling, conditionering, uitleg trainingsmethode, bench training, alleen thuis zijn en zindelijkheid. Naast deze onderwerpen is er tijd voor specifieke vragen en uitdagingen waar je als baasje tegenaan loopt.

Praktijk: De rest van de cursus bestaat uit praktijk oefeningen. De oefeningen die aan bod komen zijn: Zit, af, aandacht, wacht, wandelen zonder trekken, spelen (vast/los/laag), toverwoord, leave it, hier komen en socialisatie.

Opbouw van de cursus: De puppy cursus bestaat uit 10 lessen. De lessen zijn 1 keer per week. De 1e les bestaat voornamelijk uit theorie en in de overige lessen richten we ons zoveel mogelijk op de praktijk. Tijdens de lessen is er tijd voor vragen, advies en socialisatie van de pups. De cursus word afgesloten met een examen en diploma.