Speuren is een activiteit die de meeste honden geweldig vinden. Ze mogen samen met de baas aan het werk en daarbij lekker snuffelen. Speuren is niet alleen een activiteit die heel leuk is om samen te doen, voor sommige honden is het namelijk een van de weinige dingen die ze mogen of kunnen doen. Dit zijn bijvoorbeeld (oudere) honden met gewrichtsproblemen of hele jonge honden, in beide gevallen mogen/kunnen zij vaak (nog) niet deelnemen aan een sport activiteit. Speuren is dus een perfectie activiteit voor honden van alle leeftijden.

Ondanks dat speuren er niet zo actief uitziet als bijvoorbeeld agility, is speuren wel degelijk een activiteit waarbij je hond lekker moe wordt. Hij moet namelijk naast ruiken ook goed nadenken. Aan het einde van een speur les zal je trouwe viervoeter thuis voldaan bijkomen.

Hoe ziet de cursus speuren voor beginners er uit?

We starten de cursus met de uitleg van de basis regels van het speuren. In deze speur cursus beginnen we met het uitzetten van korte geursporen zodat jullie samen kunnen oefenen. Zodra je hond het volgen van het geur spoor een beetje onder de knie heeft gaan we de afstanden groter en moeilijker maken totdat je hond het eindpunt ook leert vinden zonder geur spoor. We sluiten de speur cursus af met een aantal kleine speurtochten. Na het afronden van de cursus speuren voor beginners ontvangen je een certificaat.

Alle belangrijke informatie op een rij

  • De cursus bestaat uit maximaal 4 cursisten
  • Tijdens de cursus zijn de honden aangelijnd
  • De locatie staat altijd vermeld bij de startdatum. Dit is altijd in het bos in de regio Krimpenerwaard.
  • Minimale leeftijd van je hond is 6 maanden.
  • De speur cursus bestaat uit 4 lessen.
  • De kosten bedragen €90,00
  • Inschrijven voor de cursus kan middels het inschrijfformulier hieronder

Inschrijfformulier